Connect with us

Sinner megállíthatatlan, már a harmadik címét nyerte meg idén

ATP

Sinner megállíthatatlan, már a harmadik címét nyerte meg idén

Jannik Sinner újabb trófeával gyarapította gyűjteményét, mivel az olasz teniszező győztesen került ki a 2024-es Miami Open döntőjéből a szenzációs menetelést produkáló Grigor Dimitrov ellen.

Az olasznak korábban is már nagyon jól ment Miamiban, kétszer jutott már döntőbe. Először néhány évvel ezelőtt, amikor meglepetésre Hubert Hurkacz legyőzte őt. A másik alkalom pedig tavaly volt, amikor Daniil Medvedev győzte le őt, ezt a tartozást Sinner néhány napja törlesztette, amikor két szettben lesöpörte az oroszt.

Ez a győzelem mindenkit figyelmeztetett arra, hogy a Carlos Alcaraz elleni Indian Wells-i vereség csak egyszeri alkalom volt, és Sinner még mindig csúcsformában van. Ezt a döntőben, is megerősítette Grigor Dimitrov ellen, aki látványos teniszt játszott az egész floridai torna során. Néhány nappal ezelőtt tulajdonképpen kiütötte Alcaraz-t, ami biztosította, hogy Sinner a továbbiakban minden mérkőzésén favorit lesz.

A döntő eleje elég tisztességesen sikerült Dimitrovnak, hiszen tudta, hogy nagyon fontos a jó kezdés. Egy jó kezdés önbizalmat adna neki a meccs hátralévő részére, és 2-1-nél korán megtalálta az első bréklabdáját. Ezt azonban nem tudta értékesíteni, mert Sinner nyomás alatt elképesztő adogatásokat produkált, és hárította azt.

A következő gém lett a kulcsfontosságú a mérkőzésből, mert az olasz azonnal megteremtette a saját bréklehetőségét. Látványosan módon elvette a bolgár adogatását, amivel nagyon nehéz helyzetbe hozta Dimitrovot, aki pedig végül összeomlott.

Sinner elszalasztotta a lehetőséget, hogy 5-2-re alakítsa az állást, de így is nyugodt maradt, és 6-3-ra hozta a nyitószettet. Dimitrov a mérkőzés folyamán többé nem találta már azt a korai nyomást, ami még megvolt Sinner ellen, az olasz pedig szépen fokozatosan felülkerekedett rajta. A második szett jól indult Dimitrov számára, de végül ismét összeomlott a nagy nyomás alatt, és hamar 1-4-es hátrányba került.

Az olasz még egy bréket hozzátett az előnyéhez, majd végül 6-3 6-1-el zárta le a mérkőzést, ami egyszerűen lenyűgözően alakult az olasz számára. A mérkőzés végére 4 ászt és 15 nyerőt ütött.

Borítókép:  2024 Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top