Connect with us

Thiemnek mélyre kellett nyúlnia az idei első győzelméért

ATP

Thiemnek mélyre kellett nyúlnia az idei első győzelméért

Dominic Thiem keményen küzdött azért, hogy megszerezze első ATP Tour szintű győzelmét hétfőn a Millennium Estoril Openen.

Az osztrák játékos 6-1, 6-7(3), 6-4-es győzelmet aratott hétfőn Maximilian Marterer ellen, és ezzel bejutott a második fordulóba a portugál ATP 250-es tornán. Miután gyorsan kezdte a meccset, Thiem a második szettben egy kiábrándító tie-break után jól állt talpra, és megszerezte idei második győzelmét, miután februárban egy Davis-kupa mérkőzésen már győzni tudott Ausztria színeiben.

Thiem az Infosys ATP Stats szerint a 12 bréklabdájából hatot értékesített, és ezzel 3-0-ra növelte a Marterer elleni mérlegét. A 17-szeres tornagyőztes legközelebb egy korábbi Top 10-es sztárral, a francia Richard Gasquet-vel csap majd össze.

A torna előtt Thiem a közösségi médiában jelentette be, hogy csökkentett intenzitással fog edzeni, miután kisebb mértékben kiújult régi csuklósérülése, amely 2021 és 2022 folyamán kilenc hónapra kizárta őt a pályáról. A Marterer elleni 2 órá 15 perces összecsapás során nem látszott rajta semmilyen kellemetlenség.

Egy másik korábbi top 10-es játékos, Roberto Bautista Agut szintén bejutott a második fordulóba. A spanyol 6-1, 7-5-re legyőzte a hatodik kiemelt Miomir Kecmanovicot, és ezzel a szezon első hete óta először nyert Top 50-es ellenféllel szemben.

A nemzeti hős Nuno Borges elvesztette az első nyolc játékot a korábbi top 10-es sztár, Lucas Pouille ellen, de végül 0-6, 7-6(6), 6-3-ra legyőzte a franciát. A portugál játékos a döntő szettben két kivételével minden adogatását megnyerte, így 2 óra 21 perc után továbbjutott.

Borges az idei Australian Openen a negyedik fordulóig jutott, később pedig megnyerte a phoenixi ATP Challenger Tour-versenyt.

Borítókép: FERNANDO CORREIA

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top