Connect with us

Alcaraz először edzett ütővel a madridi kiesése óta

ATP

Alcaraz először edzett ütővel a madridi kiesése óta

Carlos Alcaraz legutóbbi edzéséről készült felvételek alapján biztató lépéseket tett a Roland Garroson való indulás szempontjából.

Alcaraz már hetek óta nem volt a korábbi önmaga. A szezon második Grand Slam-versenyére való felkészülésébe egy szerencsétlen alkarsérülés zavart be, amely nem sokkal a Miami Open után alakult ki.

Kénytelen volt kihagyni az áprilisi salakos tornákat – a Monte Carlo Masters-t és a Barcelona Opent. A 21 éves teniszező elárulta, hogy még a közeli barátai számára is megszervezte, hogy ott lehessenek a barcelonai eseményen, hogy élőben nézhessék őt.

Az egészsége ebben az esetben azonban elsőbbséget élvezett. Alcaraz vissza tudott térni Madridba, ahol címet szeretett volna védeni, ám ezt nem sikerült elérnie, mivel a negyeddöntőben kikapott a későbbi bajnok Andrej Rubljovtól.

Napokig tartó konzultáció és lábadozás után Alcaraz úgy döntött, hogy nem lép pályára az Italian Openen, arra hivatkozva, hogy az alkarja még mindig fájdalmakat okoz számára, és a vizsgálatok azt mutatták, hogy izomödéma alakult ki jobb alkarjában.

Ez azt jelentette, hogy egy 12 napos felépülési időt kapott, mielőtt újra ütőt ragadott volna. Korábban teniszezés nélkül gyakorolta az ütéseket és a mozdulatokat, ami aggodalmat keltett a rajongói és néhány megfigyelő körében, mivel csak néhány hét van hátra a Roland Garrosig.

De ez most megváltozott. Pozitív hír az Alcaraz-rajongók számára, hogy a kétszeres Grand Slam-bajnok visszatért Murciába, ahol az első edzésen visszafogott intenzitással, de teljesítette az első edzését. A jobb kezén egy karvédőt is viselt, amit már Madridban megszokhattunk tőle.

A francia nyílt teniszbajnokság május 26-án kezdődik. Alcaraz az idei európai salakos szezonban mindössze négy versenyképes meccset játszott salakon, de a fogadóirodák még mindig a párizsi torna egyik favoritjának tartják.

Borítókép: DIEGO SOUTO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top