Connect with us

Alcaraz rendesen megszenvedett a továbbjutásért

ATP

Alcaraz rendesen megszenvedett a továbbjutásért

Carlos Alcaraz kiállta a holland selejtezős Jesper de Jong jelentette kemény próbatételt a Roland Garroson, és végül négy szettben jutott tovább a harmadik fordulóba.

A spanyol jól kezdett, de a harmadik szettben látványosan visszaesett a játékának a szintje, ami miatt még a negyedik szett elején is brékhátrányba került. Amikor azonban kezdett komolyra fordulni a helyzet, Alcaraz visszanyerte a koncentrációját, és újra összeszedetté vált a játéka, így végül 6-3, 6-4, 2-6, 6-2-vel továbbjutott.

A világranglista 3. helyezettje Madrid óta először versenyez, miután Rómát kihagyta a jobb alkarjának sérülése miatt. Alcaraz a párizsi nyitómeccsén mindössze négy játékot veszítve győzte le J.J. Wolfot, de de Jong ellen kicsit a mérkőzés hiány jeleit mutatta a páros első összecsapásán.

A 23 éves de Jong kiegyensúlyozottan és hosszan játszott, ami láthatóan megzavarta Alcaraz-t, de a mérkőzés utolsó szakaszában már elfáradt, köszönhetően annak, hogy az első fordulóban egy 4 órás mérkőzésen jutott tovább.

Alcaraz 35 nyerőt ütött, de emellé 47 ki nem kényszerített hibát vétett a Philippe Chatrier pályáján. A győzelmet végül 3 óra és 8 perc után biztosította be, amikor de Jong a tenyeresével a hálóba ütötte a labdát. Alcaraz reméli, hogy javítani tud a teljesítményén, amikor a harmadik fordulóban Sebastian Korda vagy Soonwoo Kwon ellen fog majd pályára lépni.

„A harmadik szettben el kellett felejtenem a show-t, és esélyt kellett adnom magamnak arra, hogy belekerüljek a labdamenetekbe” – mondta Alcaraz. „Nehéz volt ezt megtennem. Kicsit bajban voltam, de nagyon örülök, hogy a végén összejött”.

Alcaraz a harmadik Grand Slam-győzelméért harcol, miután 2022-ben a US Openen, 2023-ban pedig Wimbledonban tudott diadalmaskodni. Legjobb eredményét a salakpályás majoron tavaly érte el, amikor az elődöntőben Novak Djokovic ellen kapott ki négy játszmában.

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top