Connect with us

Carlos Moya: „Rafa a legvégsőkig fog küzdeni”

ATP

Carlos Moya: „Rafa a legvégsőkig fog küzdeni”

Rafael Nadal Roland Garros-i nyitómérkőzése előtt Carlos Moya a spanyol edzője leült az ATPTour.com-mal, és a tőle megszokott optimizmussal beszélt – de nem ok nélkül.

A 22 Grand Slam-győztes minden eddiginél sebezhetőbben érkezik álmai tornájára. Tavaly kés alá feküdt, és azóta a remények és csalódások hullámvasútján utazik. A spanyol egy vékony vonalon mozog. Olyan hosszú volt a megpróbáltatása, olyan sötét volt sok napja, hogy úgy tűnt, talán soha nem tér már vissza.

Most azonban visszatért, bár vegyes eredményekkel – de hogy is ne lennének vegyesek az eredmények ilyen hosszú távollétet követően? Az első fordulóban Alexander Zverev lesz az ellenfele. A német teniszező mindenkinél jobb formában van jelenleg, és egy friss római bajnoki címmel a zsebében érkezik Párizsba.

Nadal számára ez egy nagyon nehéz sorsolás, de ugyanez igaz Zverevre is, akinek a 14-szeres Roland Garros-bajnokkal kell megküzdenie lényegében a spanyol hazai pályáján, mondhatni a „nappalijában”.

Órákkal a legjobban várt összecsapás előtt Moya megerősítette azt, amit már korábban is tudtunk: hogy Nadal mindent bele fog adni a Roland Garroson, ahol olyan örökséget épített ki, amilyet még soha korábban nem láthattunk ebben a sportágban.

Borítókép: DIMITAR DILKOFF/AFP via Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top