Connect with us

Djokovic elárulta, miért nem indult Madridban

ATP

Djokovic elárulta, miért nem indult Madridban

Novak Djokovic visszalépett a 2024-es madridi nyílt teniszbajnokságtól, ami elég sokakat meglepett, de Rómában elmagyarázta, miért is döntött így.

Az idei évben a megszokottnál gyengébb teljesítményét követően sokan azt várták, hogy a szerb minél többet próbál teniszezni. Ez azonban sosem volt így nála, és úgy tűnik, hogy ez nem is idén fog elkezdődni ennyi évvel a háta mögött.

A salakszezont a Monte-Carlo Mastersen kezdte, ahol jól is teljesített, és több meccset is nyert. Madridban nem indult, és most elárulta, hogy nem is tervezte a részvételét.

A római Italian Open előtt a médiának nyilatkozva Djokovic elismerte, hogy egyszerűen csak így alakította ki a versenynaptárát. Madrid sosem volt benne, és az idei év eddigi eredményei sem változtattak ezen az álláspontján.

„Nos, ez nem volt része a menetrendnek. A terv az volt, hogy idejövök. Alapvetően ennyi volt. Rengeteg időm volt arra is, hogy pihenjek és eddzek. Volt egy jó edzésblokkom. Két napja érkeztem ide, hogy a centerpályán is ütögessek, valamint nyilván négy-öt napot maradjak edzeni az első, topjátékosok elleni meccs előtt.”

„Nyilvánvalóan más, amikor velük edzel, és szetteket játszol, látod, hol tart a játékod, és úgymond haladsz a jó formád felé az első hivatalos meccset megelőzően, szóval…”.

A 36 éves szerb játékos eléggé „beállított” módon kezeli a napirendjét, és a sok versennyel járó megterhelés sosem volt része ennek. Elég precízen készíti el a versenynaptárát, ezért nem szívesen változtat az eredeti tervén.

Hogy ez beválik-e neki, az a következő hetekben kiderül. Ez a hét egy komoly teszt lesz számára, és nyilvánvalóan utána már a Roland Garros lesz a végső cél.

Borítókép:  Peter Staples/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top