Connect with us

Djokovic közel 20 éve nem játszott ilyen kevés mérkőzést Párizs előtt

ATP

Djokovic közel 20 éve nem játszott ilyen kevés mérkőzést Párizs előtt

A Roland Garrosra felvezető tornák mindig is fontosak voltak Novak Djokovic számára.

Idén azonban a szerbnek nem sikerült tökéletesen felkészülnie a salakos Slamre, mivel az eddigi két tornán nem sok játékpercet gyűjtött össze.

Djokovic Monte-Carlóban és Rómában indult el, és összesen hat mérkőzést játszott le ezen a két versenyen, ami 18 éve a legkevesebb salakos találkozó, amit a Roland Garros előtt játszott.

Monte-Carlóban elődöntős volt, ahol Casper Ruudtól kapott ki, és ez továbbra is a legjobb eredménye ezen a borításon, mióta tavaly megnyerte a Roland Garrost. Az olasz nyílt teniszbajnokságon Djokovic nem tudta megismételni korábbi kiváló teljesítményét.

A világelső a chilei balkezes Alejandro Tabilótól kapott ki két sima szettben. Djokovic meglepően laposan és tétlenül kezdett, öt kettős hibát ütött, és egyetlen bréklabdát sem tudott kiharcolni a mérkőzésen.

Tabilo, aki alig hitte el az első helyen kiemelt teniszező által mutatott szintet, alig több mint egy óra alatt karrierje legnagyobb győzelmét aratta, és ezzel bejutott a negyedik fordulóba Rómában.

Djokovic utoljára 2006-ban játszott hatnál kevesebb salakpályás mérkőzést a francia nyílt bajnokság előtt (négy meccs), amikor még csak tizenéves volt, és még nem szerezte meg első ATP-címét.

Tavaly majdnem ugyanennyi mérkőzéssel a háta mögött vágott neki Párizsnak, akkor nyolc meccset játszott, de így is megnyerte harmadik Roland Garros címét, és ő lett az első férfi, aki legalább háromszor teljesítette a karrier Grand Slam-et.

Róma mindig is sikeres esemény volt Djokovic számára, vagy legalábbis az a torna, amely sokszor megadta neki az indulási alapot ahhoz, hogy Párizsban a csúcsra érjen. Hatszoros bajnok Rómában és pozitívan beszélt arról, hogy a rossz szezonkezdetet követően az olasz fővárosban hozza magát formába a párizsi címvédéshez.

Borítókép: AFP/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top