Connect with us

Djokovic szerint Nadallal szembenézni a Roland Garroson a legnagyobb kihívás

ATP

Djokovic szerint Nadallal szembenézni a Roland Garroson a legnagyobb kihívás

Novak Djokovic elég jól felismeri a kihívásokat, amikor szembesül egyel, és úgy véli, hogy Rafael Nadallal a Roland Garroson szembenézni „az egyik legnagyobb” feladat a teniszben.

Djokovic és Nadal nagy és hosszú rivalizálásnak örvend az ATP Touron. A páros 59-szer játszott már egymással, a szerb világelső pedig jelenleg 30-29-re vezet a fej-fej melletti párharcukban. Nadal azonban 11-7-re vezet nagy riválisával szemben Grand Slam tornákon, ebből pedig nyolcat a francia nyílt teniszbajnokságon aratott.

Statisztikailag ők minden idők két legsikeresebb férfi játékosa a Grand Slam-, Masters- és a karrierdíjak tekintetében. Mivel Nadalnak valószínűleg a 2024-es lesz az utolsó szezonja pályafutásában, ezért Djokovic abban reménykedik, hogy még egyszer utoljára, 60. alkalommal is összecsaphatnak egymással az egyik legnagyobb színpadon.

Ez a következő két hétben megtörténhet az olasz nyílt teniszbajnokságon. Djokovic és Nadal egyszerre vesz részt egy ATP-tornán. A spanyol folyamatosan fejleszti az erőnlétét és javítja a formáját a francia nyílt teniszbajnokság hosszú küzdelmei előtt.

Eközben Djokovic majd egy hónapot követően versenyzik ismét, és még a Roland Garros előtt szeretné elérni a csúcsteljesítményét, ahol szeretné megvédeni a címét. Beszélt a sajtónak, ahol az egyik kérdés Nadal visszatérésével volt kapcsolatos.

Fennáll a lehetősége, hogy a világelső Nadallal futhat össze a francia nyílt teniszbajnokságon, és annak ellenére, hogy két győzelmet is aratott a „Salakkirály” ellen a spanyol kedvenc helyszínén, továbbra is úgy véli, hogy ez a legnagyobb kihívás a teniszben:

„Igen, valószínűleg ez az egyik legnagyobb kihívás a teniszben, Rafával (Nadal) játszani a Roland Garroson. Ismerjük az ottani rekordjait. Valószínűleg többet játszottam vele, mint bármelyik másik játékos azon a pályán. „

Nadal elképesztően megfélemlítő ellenfél a Roland Garroson, ahogyan azt Djokovic is elismerte a torna előtti római sajtótájékoztatóján. A 37 éves spanyol abszolút rekordot jelentő 14 címet nyert már Párizsban, ez a legtöbb, amit egy játékos egyetlen Grand Slam-tornán elért. A Roland Garroson fennálló 112-3-as mérlege pedig továbbra is páratlan.

„Nagyobb a pálya. Nagyobb a tér, ami vizuálisan nagyban befolyásolja a játékot és a játékos pályán lévő érzését. Szeret eléggé hátul állni, és onnan fogadni. Van néha a pillanat, amikor tényleg a zónában van és egyszerűen nem hibázik, és úgy érzed, hogy olyan, mint egy fal. Nagyon nagy kihívás játszani ellene a Roland Garroson. Hihetetlen sportoló. Az a kitartás és intenzitás, amit a pályán nyújt, különösen ott (Párizsban), olyan dolog, ami szerintem nagyon ritkán volt látható ennek a sportágnak a történetében” – beszélt elismerően Djokovic a legnagyobb riválisáról.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top