Connect with us

Djokovic szomorú beismerése: „Egyre jobban fáj elhagynom őket…”

Egyéb hír

Djokovic szomorú beismerése: „Egyre jobban fáj elhagynom őket…”

Novak Djokovic nem a legjobb időszakát éli most az ATP Touron, és ez összefüggésben lehet azzal, hogy egyre jobban hiányzik neki a családja, amikor távol van tőlük.

Djokovic 2014-ben lett először apa, 2017-ben pedig újabb gyermeket köszöntött. Most, egy évtizeddel később, a gyerekei abban a korban vannak, amikor a legtöbb időt szeretné velük tölteni, hiszen életre szóló emlékeket formálhatnak együtt.

Bár a 24-szeres Grand Slam bajnoknak nincs rendes munkája, mint a legtöbb embernek, ami megakadályozná abban, hogy lássa a gyerekeit, mégis valószínűleg többet van távol tőlük, mint egy átlagember.

Nehéz neki, és napról napra csak még nehezebb lesz, ami talán visszatükröződik a játékán. Az idei év rosszul alakult eddig számára, főleg a korábbi éveihez képest, és ez az oka annak, hogy egyesek még azt is felvetették, hogy az idei szezon után akár visszavonulhat.

Nehéz elképzelni, hogy Djokovic a közeljövőben elhagyja a sportágat, de a családi kötelék talán túl erős lehet az ő esetében, és ez még akár egy korábbi visszavonulást is eredményezhet nála. Minden interjú, amit mostanában adott, nem múlik el anélkül, hogy ne említené meg a családját, és ez történt akkor is, amikor Nick Kyrgiosszal beszélgetett egy podcast adásban.

„A kis Novak, a négyéves Novak, aki a szerbiai Kopaonikban kezdett teniszezni, még mindig itt van bent, és még mindig szerelmes a sportba, és még mindig annyira éhes a továbbiakra. Ugye? De ugyanakkor valószínűleg van ez az érettebb Novak, apa és férj, aki úgy van vele, hogy: ‘Ugyan, haver, vannak más dolgok is az életben” – mondta a szerb a világelső a beszélgetés során.

Sok teniszezőnek volt már hasonló dilemmája. Andy Murray gyakran beszélt erről, és ez csak egy döntés, amely gyakran hamarabb kényszeríti a sportolókat a nyugdíjba, mint a saját képességeik.

„Nagyon hiányoznak a gyerekeim, ahogy most beszélünk. Visszatértek Európába, és hetek óta nem láttam őket. Ha jól alakulnak itt a dolgok számomra, akkor még legalább két-három hétig nem látom őket, ki tudja? És egyre jobban fáj elhagynom őket” – ismerte be Djokovic.

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top