Connect with us

Djokovic veresége fordulópontot jelent?

ATP

Djokovic veresége fordulópontot jelent?

Lehet, hogy Novak Djokovic római veresége fordulópontot jelent a világelsőségért folytatott küzdelemben?

A szerb teniszező harmadik fordulós veresége Alejandro Tabilo ellen Rómában komoly következményekkel jár Jannik Sinner azon törekvésére nézve, hogy életében először érje el a világranglista csúcsát. Djokovic az olasz fővárosban zajló ATP Masters 1000-es ATP-verseny befejeztével még 1090 pont előnye lesz az olasz előtt a világranglistán, de a helyzet drámaian változni fog, amint május 26-án elkezdődik a Roland Garros.

Djokovic címvédőként 2000 pontot fog védeni Párizsban, ezzel szemben Sinner csak 45-öt. Ez azt jelenti, hogy amint a 2023-as Roland Garros-pontok a torna kezdetén „elvesznek„, Sinner lesz a világranglista első helyén, 865 pontos előnnyel Djokoviccal szemben.

A háromszoros Roland Garros-bajnok Djokovicnak legalább az elődöntőig el kell jutnia Párizsban ahhoz, hogy esélye maradjon a világranglista első helyét megőrizni, bár ez a forgatókönyv attól is függ, hogy Sinner korán kiesik-e. Még ha Djokovic meg is nyeri rekordot jelentő 25. Grand Slam-címét, Sinner a döntőbe jutással biztosíthatja, hogy június 10-én életében először fellépjen a világranglista első helyére.

Ha Djokovic eljut a döntőig, de ott vereséget szenved, akkor Sinner-nek csak az elődöntőig kellene eljutnia Párizsban, hogy garantáltan ő legyen a világranglista történetének első olasz világelsője.

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top