Connect with us

Gauff készülhet a Swiatek elleni összecsapásra Rómában

WTA

Gauff készülhet a Swiatek elleni összecsapásra Rómában

Coco Gauff nagyon jól játszott, és két szettben legyőzte Qinwen Zhenget a 2024-es római Italian Openen, ezzel pedig egy izgalmas összecsapást hozott létre Iga Swiatek ellen.

A 20 éves amerikai játékos eddig nagyon stabilan teniszezett Rómában. Bejutott a WTA 1000-es verseny elődöntőjébe, ahol a világelső ellen játszik majd. Negyeddöntős ellenfele, Zheng szintén nagyon jól játszott a héten.

Az egyre jobban teljesítő Naomi Osaka elleni győzelme igencsak meggyőző volt, de ezen a mérkőzésen egyszerűen nem volt elég jó. Az egyik dolog, ami jól jön Gauffnak az olyan pályákon, mint a római, az az atletikussága.

Valószínűleg ő a legtehetségesebb teniszező atlétikailag. Ezt és a gyorsaságát nagyon nehéz legyőzni bármilyen borításon, különösen egy lassabb salakos pályán. Az ellenfeleknek nagyon agresszívnak és következetesnek kell lenniük, és erre nem sok játékos képes.

Zheng elég jól tartotta magát az amerikai ellen, mert a nyitó szett rövidítésben végződött. Gauff az első szett közepén brékelt ugyan, de nem tudta lezárni a játszmát, amikor kellett volna.

A tie-break nagyon szoros volt, de a kínai játékos adogatása nem volt elég éles, és végül 7-3-ra elveszítette a rövidítést. Gauff meggyőzőbb volt a nyitószettben, de Zheng kitartóan küzdött.

Az, hogy nem volt a legjobb szervája, óriási probléma volt a kínai számára, mert sokkal könnyebben mentek volna a dolgok számára, ha jól szervál. Az első adogatásainak csak a 43%-át ütötte be, és ez egyszerűen nem volt elég jó, főleg nem salakon.

Ez egy gyakori probléma nála, ezért ezen mindenképpen javítania kell. A második szettben az alapvonalas játéka is visszaesett, így Gauff hamar lépéselőnybe tudott kerülni.

Miután 3-1-es előnyre tett szert, Gauff különösebb gond nélkül tudott a célba érni. A végeredmény pedig végül 7-6(3), 6-1 lett a fiatal amerikai számára.

Borítókép: Guglielmo Mangiapane/REUTERS

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: WTA

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top