Connect with us

Italian Open – Marozsán bízik benne, hogy újra megtalálja salakos játékát

ATP

Italian Open – Marozsán bízik benne, hogy újra megtalálja salakos játékát

Marozsán Fábián bízik benne, hogy újra megtalálja korábbi salakpályás formáját.

A 24 éves magyar játékos szerdán az első körben búcsúzott a kazah Alekszandr Sevcsenkóval szemben a római mesterversenyen, melyen tavaly a spanyol Carlos Alcaraz legyőzésével a nyolcaddöntőig menetelt.

„Jólesett, hogy telt ház előtt játszhattam és sokan szurkoltak nekem. Bár Barcelonában és Madridban is sikerült mérkőzést nyernem, sajnos ez most Rómában nem sikerült. Úgy érzem, mindent megtettem, felkészültünk, mégsem ment a pályán az előre eltervezett játék. A sorsolás nem volt annyira optimális, tartottam kicsit a sráctól, mint látszik, nem véletlenül. Stabilan, agresszíven játszott, nem tudtam kizökkenteni, a szoros labdamenetekből is ő jött ki jobban, bármivel próbálkoztam, nem jött össze nagyon semmi” – idézte a játékos menedzsmentje Marozsánt.

A világranglistán jelenleg 36. helyezett teniszező megjegyezte, hasonlóan érzései voltak két hete Madridban is, ahol a második körben az argentin Francisco Cerundolótól kapott ki. Hozzátette: tisztában van azzal, hogy ezen a szinten már nem férnek bele a gyengébb napok.

 „A salakszezon kezdete óta azt érzem, hogy picit tompább a játékom, mint előtte kemény pályán volt. Nem a végletekig rossz, de nem is állt még igazán össze. Teszem a dolgom, és vannak ugyan jó periódusok, de nem az igazi, ez pedig ide nem elég. Az előző hetekben sikerült megnyerni egy-egy meccset, de volt, hogy úgy éreztem, túl könnyű az ellenfeleknek, amit ütök, olvassák a játékomat és egyre jobban felkészülnek belőlem. Ha keményebben próbálok játszani és támadok, akkor most többet hibázom, a védekezés meg nem igazán az én stílusom” – fogalmazott Marozsán Fábián.

„Edzek tovább, és küzdök, ahogy eddig is, tudom, miben kell fejlődnöm, és bízom benne, hogy mihamarabb megtalálom a tavalyi salakpályás formámat. Hiszem, hogy képes vagyok rá” – tette hozzá Marozsán, aki péntekig marad Rómában, majd a hétvégétől Budapesten készül tovább a május 19-én kezdődő genfi 250-es viadalra.

Borítókép: Getty Images

Forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top