Connect with us

Medvedev ismét bekerülhet a legjobb háromba a világranglistán

ATP

Medvedev ismét bekerülhet a legjobb háromba a világranglistán

Daniil Medvedevnek lehetősége van megelőzni Carlos Alcarazt, és előre lépni a világranglista harmadik helyére, miután a kétszeres címvédő spanyol vereséget szenvedett a Mutua Madrid Openen.

Ha Medvedev legyőzi a nagyot ütő cseh Jiri Leheckát a csütörtöki negyeddöntőjükben, akkor 50 ponttal előzi meg Alcarazt. Medvedev számára minden pont kritikus, hiszen címvédőként 1000 pontot kell megvédenie Rómában.

A 28 éves Medvedev 22-5-re áll az idei szezonban, miközben az Australian Openen és Indian Wellsben döntőzött, addig Miamiban az elődöntőig jutott.

Alcaraz számára a 4. helyre való visszacsúszás azt jelentené, hogy először kerülne ki a legjobb háromból a 2022-es US Open óta, ahol élete első Grand Slam győzelmét aratta, és amellyel először vált világelsővé.

Jannik Sinner visszalépése Madridból a negyeddöntő előtt az olasz és Novak Djokovic közötti világelsőségért zajló küzdelemre is hatással volt, hiszen a fiatal olasznak lehetősége volt 375 ponton belülre zárkózni a szerbhez képest, ha a Caja Magicán magasba emelte volna a trófeát.

Sinner azonban most 1130 ponttal van lemaradva Djokovic mögött az ATP élő világranglistáján, a szerb pedig 180 pontot fog védeni Rómában, míg Sinner csak 90-et.

Sinnernek a Roland Garroson nyílik meg majd a nagy lehetősége arra, hogy életében először elérje a sportág csúcsát, mivel Djokovic lesz a címvédő (2000 pont).

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top