Connect with us

Nadal akkor játszik a Roland Garroson, ha van bármi esélye a győzelemre

ATP

Nadal akkor játszik a Roland Garroson, ha van bármi esélye a győzelemre

Rafael Nadal egyelőre bizonytalan a Roland Garros-részvételével kapcsolatban, de elárulta, hogy most hogyan néz ki a helyzet.

Nadal legutóbbi mérkőzésén csúfos vereséget szenvedett Hubert Hurkacz ellen Rómában. Abból a meccsből ítélve nem a legjobbak az esélyei a Roland Garroson, de még van ideje felkészülni a kedvenc versenyére.

Úgy tervezi, hogy mindent belead a felkészülésbe, de nyilván ez sok változótól függ majd. A római vereséget követően Nadal elismerte, hogy nem fog játszani a Roland Garroson, ha úgy érzi, hogy nincs esélye a győzelemre.

Szeretne odamenni és versenyképes lenni, mert ez egy különleges helyszín számára, és szeretné ezt az emléket megőrizni. De nem azért megy oda, hogy veszítsen. Ha úgy érzi, hogy van esélye a győzelemre, bármilyen kicsi is legyen az, akkor ott lesz.

„Nem akarok úgy játszani a Roland Garroson, hogy óvatosan kell mennem, és anélkül, hogy a maximális teljesítményt tudnám nyújtani, mint ahogy ez Barcelonában és Madridban történt. Ez egy olyan különleges torna volt a pályafutásomban, és olyan nagy érzelmi értékkel bír számomra, hogy inkább egy másik emléket szeretnék megőrizni. Nehéz lesz, ha nem leszek ott, de csak akkor fogok játszani, ha versenyképesnek érzem magam”.

„Csak akkor fogok játszani, ha úgy érzem, hogy 100%-ot tudok nyújtani. Ha ez nem segít abban, hogy megnyerjek egyetlen meccset sem, akkor elfogadom, de nem látom magam úgy a pályára lépni, hogy tudom, nincs más választásom. Ha van egy 0,01%-os esély is, akkor meg akarom próbálni, de ha abszolút nincs, akkor inkább nem játszom” – jelentette ki a 14-szeres Roland Garros-bajnok spanyol.

Lehetetlen felmérni Nadal jelenlegi helyzetét, ami egyértelműen nem ideális, de az biztos, hogy képes megnyerni néhány mérkőzést.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top