Connect with us

Nadal „biztató” megjegyzéseket tett a Roland Garros előtt

ATP

Nadal „biztató” megjegyzéseket tett a Roland Garros előtt

Rafael Nadal pozitív hírekkel szolgált imádott rajongóinak az első Roland Garros-szereplése előtt 2022 óta.

A 14-szeres bajnok, aki mindössze az ötödik idei tornájára készül, érezhető fizikai fejlődést mutat, még a két héttel ezelőtti római verseny óta is.

„Különböző módokon javulok. Kétségtelenül kevesebb korlátom van, mint három vagy négy héttel ezelőtt” – mondta Nadal a szombati sajtótájékoztatón. „Jó edzéshéten vagyok túl. Valószínűleg azt fogom mondani, hogy ez az első olyan hét, amióta visszatértem a teniszhez, hogy képes vagyok a megfelelő módon futni anélkül, hogy korlátozva lennék a testem által. Ez bátorít engem.

„Az edzéseken kétségkívül javultam. Különösen a mozgások tekintetében. Szóval nem érzem azokat a korlátozásokat, amiket Rómában éreztem a két oldalra futás tekintetében, szóval ez sokat jelent számomra.”

Valószínűleg ez a két hét lesz Nadal utolsó fellépése a párizsi Roland Garroson, ahol az eddigi 18 fellépésén 112-3-as meccsrekordot tudhat magáénak. De az érzelmes búcsúzkodást máskorra tartogatja: a korábbi világelső három fontos okot említett, amiért továbbra is minden egyes pillanatot élvez a Touron.

Az egyik, hogy továbbra is szeret teniszezni, a második a családja, akivel közösen utaznak, mivel mindenhova elkísérik és nem utolsósorban pedig végre újra versenyképesnek kezdi érezni magát.

Bár Nadal az idei salakszezon során az eddigi legjobb fizikai állapotában érkezik Párizsba, a szerencse nem kedvezett neki a torna sorsolásánál. A 22-szeres Grand Slam-győztes a negyedik kiemelt és friss római bajnok Alexander Zverevvel csap össze az első fordulóban. Nadal éppen társasjátékozás közben tudta meg, hogy milyen sorsolást kapott.

Bármilyen helyet is foglaljon el a 128 fős mezőnyben, Nadal örül, hogy egészséges és versenyezhet azon a tornán, amelyet az elmúlt két évtizedben uralt.

„Hálás vagyok, hogy itt lehetek a Roland Garroson, és esélyt adhatok magamnak, hogy legalább még egyszer játszhassak itt. Talán az utolsó alkalommal, talán nem” – mondta nevetve. „Nagyon-nagyon nagy az esélye, hogy ez lesz az utolsó Roland Garrosom, de ha azt kellene mondanom, hogy 100 százalékban ez az utolsó Roland Garrosom, akkor sajnálom, de nem fogom, mert nem tudom megjósolni, hogy mi fog történni.”

Borítókép: Dimitar Dilkoff/AFP via Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top