Connect with us

Rafael Nadal még egyszer utoljára nekifut a Roland Garrosnak

ATP

Rafael Nadal még egyszer utoljára nekifut a Roland Garrosnak

Miután nem túl jó érzésekkel búcsúzott a római Masters 1000-es torna második fordulójában Hubert Hurkacz ellen, Rafa Nadal vasárnap a kétségek tengerében elmerülve tért haza Manacorba.

A spanyol a napokban az akadémiáján edz, jövő héten pedig Párizsba tervez utazni azzal a szándékkal, hogy részt vegyen az idei Roland Garroson – tudta meg az AS.

A jó érzések, amelyeket a Foro Italicóban, a magasan rangsorolt játékosokkal tartott edzéseken szerzett, nem egyeztek meg a mérkőzéseken mutatott teljesítményével, ami őt és a csapatát is meglepte.

Az olasz fővárosban töltött napok azonban fizikailag nem viselték meg annyira a 22-szeres Grand Slam-győztest. Nadal korábban is elismerte, hogy készen áll a végletekig hajtani a testét Párizsban egy jó eredmény érdekében, még ha az nagy kockázatot is jelent számára. Ilyen értelemben jól érzi jelenleg magát legalábbis az AS-nek elmondottak szerint.

Éppen ezért szeretné fenntartani a győzelem lehetőségét a Roland Garroson, ahol korábban már 14 alkalommal tudott diadalmoskodni. Nem tudom, hogy versenyképes leszek-e a Roland Garroson – mondta a France 2 televíziós csatornának adott interjúban. „Úgy megyek ki a tornára, hogy azt gondolom, hogy a maximumot tudom adni, hogy a 100%-omat tudom nyújtani; és ha a testem úgy akarja, hogy nem nyerhetek meg egyetlen meccset sem, akkor elfogadom, de nem úgy megyek ki a pályára, hogy tudom, hogy nincs más választásom” – mondta Rafa.

Nadal hivatalosan jelenleg a 276. a világranglistán, de minden valószínűség szerint, védett ranglistával léphet majd pályára Párizsban, tehát nem kell majd selejtezőt játszania.

Azonban a spanyol nincsen hozzászokva ahhoz, hogy a nagy tornák korai szakaszában veszélyes ellenfelekkel nézzen szembe. Éppen ezért igyekszik olyan topjátékosok segítségével felkészülni, mint például Stefanos Tsitsipas, akivel néhány napja Rómában edzett együtt. Ezt Párizsban is megismétli majd. És ha minden jól megy, akkor a „Salakkirályt” még legalább egyszer láthatjuk majd a Philippe Chatrier pályáján.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top