Connect with us

Rybakina a visszalépése ellenére is őrzi a helyét

WTA

Rybakina a visszalépése ellenére is őrzi a helyét

Elena Rybakina helye a világranglista négy legjobbja között továbbra is megmarad annak ellenére, hogy kénytelen volt visszalépni a 2024-es olasz nyílt teniszbajnokságtól.

A nagy szerváló kazah játékos célja az volt, hogy megvédje a címét Rómában, ezért időben el is utazott az olasz fővárosba. Az első mérkőzése előtt azonban rosszul érezte magát, és kénytelen volt visszalépni az eseménytől.

Mivel Rybakina címvédőként a távolmaradásáért mind az 1000 pontját elveszíti, így nem tudja behozni a lemaradást, ami a ranglistán Iga Swiatek, Aryna Sabalenka és Coco Gauff mögött van, legalábbis a következő három hétben.

A 24 éves játékos azonban hatalmas különbséget alakított ki az ötödik helyen álló Jessica Pegulával szemben, aki szintén sérülés miatt hiányzott a Roland Garros előtti utolsó WTA 1000-es tornáról.

Pegula a tervek szerint Róma után Strasbourgban lép pályára, ahol maximum 500 pontot szerezhet. A negyedik helyen álló Rybakinához képest azonban így is legalább további 500 pont lesz a hátránya. A korábbi wimbledoni bajnoknő tehát egyelőre bebiztosította a világranglista 4. helyét.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Rybakina a 4. helyen kiemelt lesz a május 26-án kezdődő Roland Garroson. Párizsban rengeteg pontot szerezhet, miután az elmúlt szezonban a harmadik fordulóban, mivel tavaly betegség miatt visszalépett a versenytől.

Nem ez az első alkalom idén, hogy Rybakinát egészségügyi gondok gyötrik, amelyek miatt kénytelen volt módosítani a menetrendjét. Dubaiból a negyeddöntős meccse előtt, majd Indian Wellsből is visszalépett sérülések miatt.

Rybakina a Miami Open döntője után kihagyta Kazahsztán Japán elleni selejtezőjét is, feltehetően fáradtság miatt. Amikor fitt és egészséges volt, 2024-ben minden működött számára, és a legtöbb címet szerezte eddig idén, hármat, mindet WTA 500-as szinten. Ez egyben a legtöbb tornagyőzelem, amit egy szezonban elért.

Borítókép: Robert Prange / Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: WTA

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top