Connect with us

Sabalenka őrületes fordítással győzte le Rybakinát

WTA

Sabalenka őrületes fordítással győzte le Rybakinát

Aryna Sabalenka hihetetlen fordítást produkálva győzte le Elena Rybakinát a 2024-es madridi nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.

Nem sok olyan elődöntő mérkőzést láthattak a madridi szurkolók, amely érdekesebb lett volna annál, mint amit a spanyol fővárosban a világranglista 2. és 4. helyezettje között láthattak a rajongók.

A két játékosnak nagy múltja van, még Grand Slam-tornán is játszottak már egymás ellen, de vicces módon ez a madridi WTA 1000-es mérkőzés volt az első salakpályán játszott mérkőzésük.

Azon a versenyen történt, amely a tengerszint feletti magasság miatt a jó adogatással rendelkező játékosoknak kedvez, így nem meglepő, hogy a La Caja Magicán ismét találkoztak. A mérkőzést megelőzően a fehérorosz teniszezőnő arra hajtott, hogy folytassa győzelmi sorozatát a madridi versenyen, hiszen tavaly ő emelhette magasba a trófeát.

Rybakinának viszont szintén volt egy saját győzelmi szériája, hiszen tavaly megnyerte a római Italian Opent, idén pedig a Porsche Tennis Grand Prix-t. Ez azt jelenti, hogy az utolsó vereségét a „vörös” salakon tavaly pont itt a Madrid Openen szenvedte el.

Annak ellenére, hogy Sabalenka a címvédő, a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a helyszínre kilátogató szurkolók egy gyors és egyoldalú mérkőzést kapnak a pénzükért cserébe, mivel a kazah játékos mindössze 25 perc alatt 6-1-re behúzta az első szettet.

Alig lépett be a mérkőzés a második órába, Rybakina már 6-1, 4-2-re vezetett, és annak ellenére, hogy a második szettben elveszítette az egyik brékelőnyét, ismét elvette ellenfele adogatását, és 6-1, 5-4-es állásnál már a mérkőzésért adogathatott.

Sabalenka azonban talált valamit, feltüzelte magát, és elkezdte „ellőni” a vonalakat a Manolo Santana Stadionban, három egymást követő gém megnyerésével pedig megfordította a második játszmát, és 7-5-el kiegyenlített ezzel pedig döntő szettre alakította a mérkőzést.

A harmadik szett volt a legszorosabb az összes közül, és úgy tűnt, hogy még bréklabdák sem lesznek. Rybakina azonban a tizenegyedik gémben nyomást tudott gyakorolni ellenfelére, de hiába volt két bréklehetősége, nem tudott élni velük, így a mérkőzést végül rövidítésben kellett eldönteni.

Ezt Sabalenka kezdte jobban, aki ellenfele első adogatása során egy fontos minibréket szerzett, és amikor Rybakina 1-4-es állásnál próbált meccsben maradni, a fehérorosz hozott egy merész döntést, és kikérte a „sólyomszemet” ellenfele első adogatására, ami valóban a lehető legapróbb különbséggel, de kint volt.

Ezután egy fonák egyenes ritörnt vágott be a vonalra, amivel megszerezte a második és mindent eldöntő minibrékjét, ezt az előnyt pedig már nem tudta elveszíteni a címvédő, aki végül 1-6, 7-5, 7-6(5) arányban megnyerte ezt az elképesztő összecsapást, és ezzel bebiztosította az álomdöntőt az első helyen kiemelt Iga Swiatek ellen.

Borítókép: Robert Prange

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: WTA

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top