Connect with us

Sinnernek fizikai problémái voltak, de így is megállította a hazai kedvencet

ATP

Sinnernek fizikai problémái voltak, de így is megállította a hazai kedvencet

Jannik Sinner továbbra is hibátlan az idei Grand Slam mérkőzéseken, ezúttal is egy magabiztos győzelemmel jutott tovább a Roland Garroson.

A regnáló Australian Open-bajnok 6-4, 6-2, 6-4-vel búcsúztatta el a hazai kedvencet Richard Gasquet, és végig magabiztos játékkal tartotta sakkban ellenfelét és az őt éltető francia közönséget, egészen addig, amíg a mérkőzés alakulása majdnem megfordult a harmadik szettben.

Sinner a 2 óra 14 perces mérkőzés nagy részében mutatott játékával eloszlatta a csípősérülésével kapcsolatos kételyeket. A harmadik szettben azonban a fizikai megterhelés jelei kezdtek mutatkozni rajta, a pontok között óvatosan lépkedett.

A második helyen kiemelt olasz szettveszteség nélkül jutott tovább a harmadik fordulóba Párizsban, és most Pavel Kotovra vár, aki 7-6(5), 6-4, 1-6, 7-6(5) arányban győzte le Stan Wawrinkát az esti program zárásaként.

Míg a külső pályákon az eső miatt a szerdai játék nagy része elmaradt, addig a Philippe-Chatrier tetője alatt Sinner számára nem volt késedelem. A mérkőzés nagy részében Sinner irányított, és az Infosys Stats szerint mindössze két bréklabdával kellett szembenéznie az egész mérkőzés alatt. A nyitó játszma végén elvette Gasquet adogatását, hogy utána könnyedén megszilárdítsa az előnyét, de végül nem tudta megakadályozni, hogy a francia kiegyenlítsen a harmadik játszmában 2-2-re.

Annak ellenére, hogy ebben a döntő pillanatban nyilvánvalóan fizikai problémái voltak, Sinner azonnal visszavágott, és végül kiharcolta a győzelmet – de csak azután, hogy Gasquet nagyon komoly csatára késztette, és az olasznak ki kellett szerválnia a meccset.

Sinner már „csak” négy győzelemre van attól, hogy életében először világelsővé váljon. Ha bejut a döntőbe, vagy ha Novak Djokovic nem jut be a döntőbe, akkor Sinner lesz az első olasz világelső a Roland Garrost követően.

A 37 éves Gasquet, aki a 21. Roland Garrosán lépett pályára, első győzelmére hajtott Top 2-es ellenféllel szemben egy Grand Slamen. Legjobb eredménye a hazai majorján egy negyeddöntős szereplés volt még 2016-ban.

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top