Connect with us

Swiatek a példaképéről: „Boldognak tűnik és ez a legfontosabb”

ATP

Swiatek a példaképéről: „Boldognak tűnik és ez a legfontosabb”

A női világelső Iga Swiatek nemrég Rómában elismerte, hogy az elmúlt hetekben még őt is megviselte érzelmileg az, ami a példaképével Rafael Nadallal történik.

„Vegyes érzelmek, mert nyilván még elég fiatal vagyok, így nehéz megértenem, hogy pontosan milyen helyzetben van. Nem voltam még ilyen szituációban, hogy az utolsó tornáimon lépjek pályára” – mondta Swiatek a Tennis Channelnek adott interjúban. „De végignéztem az egész ceremóniát Madridban, és nyilván sírtam, de úgy tűnik, boldog, és ez a legfontosabb.”

Swiatek, aki régóta hatalmas Nadal-rajongó, először 2017-ben, a Roland Garroson látta személyesen a balkezes teniszezőt. Ahogy a WTA Touron sztárrá vált, a lengyel sokszor beszélt arról, hogy mennyire bálványozza a spanyolt.

A 22 éves játékos gyakran beszélt arról, hogy mit tanult a játékától. Rómában pedig Swiatek kifejtette, hogy ő is sokat tanult a spanyol gondolkodásmódjából és a hozzáállásából.

„Szerintem nagyon-nagyon okos a hozzáállása, és tényleg, ez egy jó példa egy olyan sportolóra, aki elégedett azzal, amit elért, és azt hiszem, nincs gondja azzal, hogy egy újabb fejezetet kezdjen az életében, legalábbis úgy tűnik” – mondta Swiatek. „Szóval szerintem jó példa lesz arra, hogyan kell megközelíteni az ilyesmit. És ez normális, mindenki nyilván hatalmas felhajtást csinál körülötte, de ez az ő élete, és mindent úgy csinál, ahogyan ő akarja, a saját feltételei szerint, és szerintem ez nagyszerű.”

Nadal szombaton elveszítette a második fordulós mérkőzését a hetedik kiemelt Hubert Hurkacz ellen. Swiatek korábban a nap folyamán legyőzte Julia Putintsevát, és tovább folytatta kiváló sorozatát.

Borítókép: Jamie Squire/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top