Connect with us

Swiatek elárulta, hogy miért bálványozza annyira Nadalt

WTA

Swiatek elárulta, hogy miért bálványozza annyira Nadalt

Iga Swiatek nyíltan nagy rajongója Rafael Nadalnak, és a 2024-es olasz nyílt teniszbajnokságon aratott legutóbbi győzelme után ismét beszélt erről.

A lengyel játékos gyakran emlegeti, hogyan bálványozta Nadalt miközben felnőtt, a spanyol pedig akkor volt a csúcsán, amikor a női világelső elkezdett teniszezni. A spanyol legenda ihlette a pályán és azon kívül is, és ez csak azt mutatja, hogy mennyire tiszteli őt.

Nemrég bevallotta, hogy nagyon sírt, miközben Nadal Madridban tartott búcsú ceremóniáját nézte, ami jól mutatja, mennyire ragaszkodik a bálványához. Érzelmes búcsúztatás volt, mert arra emlékeztette, hogy Nadal valószínűleg hamarosan elhagyja a sportot.

Szomorú nap lesz ez a teniszezők számára, beleértve Swiatek-et is, de ő ápolja ezeket a pillanatokat, amíg még itt van. Nadal folyamatosan inspirálja őt, és a pályán is igyekszik utánozni, de amikor Rómában Nadalról kérdezték, azt magyarázta, hogy a teniszpályán nehéz bármit is elvenni tőle, hiszen a férfiak játéka annyira más.

„Nos, nem mintha igazán erre koncentrálnék, mert ő egy srác, más ereje van, mások az erősségei. Soha nem fogom tudni úgy pörgetni a labdát, ahogyan ő. Jó nézni nézni a tenyeresét, hogy hogyan használja a pörgetését, hogy előnyös helyzetbe hozza magát, a fonákja pedig milyen laposan száll, ebben pedig azt hiszem, hogy sok hasonlóság van bennünk” – elemezte Swiatek.

Egy másik fontos dolog, amit Swiatek említett a sajtótájékoztatón, hogy emberként is nagyon felnéz rá, még inkább, mint teniszezőre, ami csak azt mutatja, hogy Nadal mennyire szeretve van a játékostársai és általában az emberek által.

„Összességében inkább a viselkedése miatt vagyok nagy rajongója. Ez az, amire igyekszem minél jobban odafigyelni” – zárta gondolatait a női világelső.

Borítókép: Matthew Stockman/ Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: WTA

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top