Connect with us

Tsitsipas valósággal kiütötte De Minaurt Rómában

ATP

Tsitsipas valósággal kiütötte De Minaurt Rómában

Stefanos Tsitsipas a múltban meglehetősen domináns volt Alex de Minaur ellen, és most a római összecsapásuk alkalmával sem volt sokkal kegyesebb.

Tsitsipas és de Minaur a római összecsapásukat megelőzően 11 alkalommal játszottak már egymással, és ebből 10 alkalommal a görög játékos nyert. De Minaur mindössze egyetlen egyszer nyert, még idén Mexikóban. Most viszont 11-1-re módosult az állás, mert Tsitsipas Rómában valósággal „lemosta a pályáról” de Minaurt.

Ennek ellenére ez egy meglepő eredmény, ami több dolognak volt köszönhető, de leginkább de Minaur saját, salakon javuló játékának. Tsitispas mindig is jobb játékos volt salakon, de a Monte-Carlo Masters-en aratott győzelme után kicsit visszaesett a formája.

Ez a mérkőzés azonban egyszerűen csodálatos volt a görögtől. Nem volt benne semmi olyan probléma, ami néhány korábbi találkozóján, különösen a mérkőzés elején, amikor hamar 3-0-ás vezetést szerzett.

A különbség az volt, ahogy az alapvonalról játszottak, mert Tsitsipas elképesztően látványos volt, 8 nyerőt ütött, míg de Minaur csak egyet. Az ausztrál az utóbbi időben igyekezett kicsit agresszívebben játszani, de ez salakon nem megy neki olyan egyszerűen.

Előbb-utóbb eljut majd oda, de ma egy kicsit túlságosan félénk volt. A másik dolog, ami Tsitsipasnak nem működött jól a korábbi fordulókban, az az adogatása volt. Most kiválóan adogatott, és ezzel semlegesítette de Minaur minden reményét, hogy nyomást gyakoroljon rá fogadóként.

Minden rövid ütést azonnal megbüntetett, és ez egy nagyon magabiztos játék volt a görög részéről. Az utóbbi időben nem igazán láttuk őt ilyen magas szinten játszani, és ha így folytatja, akkor Carlos Alcaraz, Jannik Sinner és Novak Djokovic távollétében nagy eséllyel megszerezheti a római trófeát.

A második szettben sem hagyta magát, korán vezetést szerzett, és egészen a célig menetelt. A végeredmény 6-1, 6-2 lett, és ezzel továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol a chilei Nicolas Jarry ellen fog pályára lépni.

Borítókép:  Dan Istitene/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top