Connect with us

Wawrinka korábbi önmagát idézve győzte le Murrayt

ATP

Wawrinka korábbi önmagát idézve győzte le Murrayt

Stan Wawrinka sikerrel vette az Andy Murray elleni várva várt összecsapást, így bejutott a második fordulóba a Roland Garroson.

A 2015-ös bajnok minden szettben korán brékelt, és 6-4, 6-4, 6-2-re legyőzte a korábbi világelsőt. A svájci legközelebb a 32. kiemelt Cameron Norrie-vel vagy Pavel Kotovval játszik majd a második fordulóban.

„Azt hiszem, az idei legjobb meccsemet játszottam. Jól éreztem magam. Jól mozogtam. Agresszívan játszottam. Tetszettek a körülmények, és nagyon örülök a teljesítményemnek és a szintemnek. Ez nagyon pozitív számomra” – mondta Wawrinka.

Ismerős volt a háromszoros Grand Slam győztes páros számára a mérkőzés. Wawrinka és Murray korábban háromszor is találkozott egymással a Roland Garroson, összesen pedig már 22 alkalommal. Wawrinka végül 2 óra és 19 perc alatt jutott tovább, ezzel zsinórban harmadik győzelmét aratta a skót ellen a párizsi salakon, és összességében a 10. győzelmét aratta a rivalizálásukban (Murray 13-10-re vezet).

Miután Wawrinka lezárta a mérkőzést, a két kiváló játékos hosszasan „üdvözölték” egymást, közel egy percig beszélgettek, hogy kifejezzék a kölcsönös tiszteletüket, mielőtt kezet fogtak volna a székbíróval.

„Érzelmes volt, az biztos. Egyre közelebb vagyunk a pályafutásunk végéhez, és már annyiszor játszottunk az elmúlt 20 évben” – mondta Wawrinka. „Rengeteg érzelem. [Csodálatos volt], hogy ott lehettem a Chatrier esti programjában, amire még soha nem volt lehetőségem. És igen, ő [egy] csodálatos srác, csodálatos játékos, egy ilyen nagy harcos. Nagyon tiszteljük egymást.”

Murray számára mindvégig nehéz volt a küzdelem mind az eredményjelzőt tekintve, mind a labdameneteket látva. Wawrinka minden szett elején hamar brékelőnybe került, így egyre több önbizalmat szerzett, ami még nehezebbé tette a skót dolgát, aki 2020 óta nem indult a tornán, akkor is az első fordulóban búcsúzott.

Miután márciusban Miamiban bokasérülést szenvedett, Murray új ütőket tesztelt, és boldogan lépett tovább egy Yonex-vázzal, amivel elmondása szerint nagyobb erőt akart kifejteni. Ez azonban elég nagy különbséget jelentett a Philippe-Chatrier pályán.

Wawrinka védjegyének számító egykezes fonák ütése végig dominánsnak bizonyult, különösen a kritikus pillanatokban. Murray nem tudta elég gyakran kontrollálni a játékot ahhoz, hogy a korábbi világranglista-3. helyezettet kellemetlen helyzetbe hozza. Két bréklabdáját pedig nem tudta értékesíteni, míg Wawrinka mind a négy bréklehetőségét kihasználta.

A kritikus pillanat akkor következett be, amikor Wawrinka a második szettért adogatott, és 0/30-as hátrányba került. Murray-nek lehetősége volt arra, hogy magához ragadja a lendületet és visszajöjjön a szettbe. Ehelyett a svájci kitartott, és végül 2-0-ás szett előnybe került.

A harmadik játszma elején Murray mozgása egyre nehézkesebbnek tűnt, Wawrinka pedig teljes mértékben kihasználta ezt. A 39 éves játékos hamar dupla-brékelőnybe került, így végül simán jutott be a második fordulóba.

Tudtad?
Ez volt a második legnagyobb átlag-életkorú összecsapás a Roland Garroson ebben az évszázadban a 40 éves Ivo Karlovic és a 37 éves Feliciano Lopez 2019-es első fordulós összecsapását követően. 

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top