Connect with us

Zverev túl erősnek bizonyult, Nadal búcsúzott a Roland Garrostól

ATP

Zverev túl erősnek bizonyult, Nadal búcsúzott a Roland Garrostól

Alexander Zverev legyőzte a 14-szeres bajnok Rafael Nadalt és 6-3, 7-6(4), 6-3 arányban továbbjutott a Roland Garros második fordulójába.

Nadal több pillanatban is megtalálta a legjobb teniszét, különösen a védjegyévé vált tenyeres egyenes elütéseivel. De Zverev hatalmas szervája, agresszív tenyerese és nagy nyomás alatti nyugalma túl soknak bizonyult a spanyol számára, hogy végül 3 óra és 5 perc után ne szenvedjen vereséget.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, mit mondjak. Először is köszönöm Rafának az egész teniszvilág nevében. Ez egy hatalmas megtiszteltetés” – mondta Zverev a pályán adott interjújában. „Egész gyerekkoromban Rafa játékát néztem, és volt szerencsém ellene játszani, amikor profi lettem. Volt szerencsém kétszer is játszani vele ezen a gyönyörű pályán. Nem is tudom, mit mondjak. A mai nap nem az én pillanatom, ez Rafa pillanata, úgyhogy köszönöm.”

Amint elkészült a sorsolás, a Roland Garroson máris erről az izgalmas összecsapásról beszéltek, a két évvel ezelőtti párizsi elődöntőjük visszavágójáról, amikor több mint három órán át játszottak, mielőtt Zverev egy súlyos bokasérülés miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést.

A meccs olyannyira izgalmas volt, hogy Novak Djokovic, Carlos Alcaraz és a WTA-világelső, Iga Swiatek is a lelátón ült, hogy figyelemmel kísérje az eseményeket. A találkozó egy sima három szettes meccshez képest nagyon szoros volt, de minden egyes pillanatra, amikor úgy tűnt, hogy Nadal átveszi az irányítást- a tomboló közönséget teljesen maga mögé állítva -, Zverev talált egy választ, hogy visszavegye az irányítást.

A német lett mindössze a harmadik játékos, aki legyőzte Nadalt a Roland Garroson, Djokovic (két alkalommal) és Robin Söderling mellett. A spanyol immár 112-4-re áll a salakpályás Grand Slamen, és híres pályafutása során mindössze a harmadik első fordulós vereséget szenvedte el egy major versenyen. Miután Zverev befejezte a pályán adott interjúját, Nadal kapta meg a mikrofont, hogy szóljon pár szót a párizsi közönséghez.

„Nehéz beszélnem. Nem tudom, hogy ez lesz-e az utolsó alkalom, hogy itt leszek mindannyiótok előtt, őszintén szólva” – mondta Nadal. „Nem vagyok 100 százalékig biztos benne, de ha ez az utolsó alkalom, akkor is élveztem. A közönség elképesztő volt az egész heti felkészülés alatt, és az érzéseket, amiket ma érzek, nehéz szavakkal leírni. De számomra nagyon különleges, hogy úgy éreztem az emberek szeretetét, ahogyan én éreztem azon a helyen, amit a legjobban szeretek.

Nadal az elmúlt néhány évben különböző sérülésekkel küzdött, és a Roland Garrosra 5-3-as idei salakpályás mérleggel érkezett, ami mesze elmarad az általa oly magasra tett mércétől. Zverev ellen időnként jobban teniszezett, mint az egész salakos szezon során bármikor, de ez nem volt elég a világranglista 4. helyezettje ellen.

Zverev agresszív játéka megadta az alaphangot az első szettben. A kétszeres világbajnok 15 nyerőt ütött, míg Nadal csak ötöt a nyitó játszmában.

Amikor a 22-szeres Grand Slam-bajnok Nadal a semleges labdamenetekben fel tudta pörgetni a tenyeresét, addig Zverev nem esett pánikba, és jól is tette, mivel a stabil kétkezes fonákjával semlegesítette Nadal legtöbb esetben oly hatékony tenyeres pörgetéseit.

Nadal a második szett elején két bréklabdával nézett szembe, és komoly bajba kerülhetett volna a Philippe-Chatrier tetője alatt, de miután kiásta magát a bajból, a legjobb teniszére emlékeztető módon a 37 éves spanyol játékos brékelőnybe került.

A mérkőzés során Nadal többször is sistergő tenyeres elütésekkel kápráztatta el a közönséget, és hatalmas ökölrázásokkal próbálta még tovább hergelni a közönséget, hogy megpróbáljon visszajönni a meccsbe.

Zverev számára ez a győzelemmel folytatta kiváló sorozatát, amely az Internazionali BNL d’Italia, a római ATP Masters 1000-es versenyen szerzett tornagyőzelme óta tart.

Borítókép: AFP/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top