Connect with us

Zverev elesett de mégis simán továbbjutott Rómában

ATP

Zverev elesett de mégis simán továbbjutott Rómában

Alexander Zverev csúnyán elesett a Taylor Fritz elleni mérkőzése elején a 2024-es római Italian Openen, de így is képes volt két szettben bejutni az elődöntőbe.

Az amerikai az elmúlt hetekben az egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékos volt, Münchenben, Madridban és most Rómában is stabil teniszt játszott. Akárcsak a múlt héten Madridban, Fritz most sem tudott egy topjátékost legyőzni a torna végéhez közeledve, mivel Zverev ezúttal túl erősnek bizonyult számára.

A mérkőzés elején, már a harmadik gémben csúnyán elesett a német, és látszólag meg is sérült a keze. Ápolást is kért miatta, hogy megvizsgálják, mivel látszólag nagy fájdalmai voltak, de „leporolta magát”, és folytatta a meccset.

Majd ezek után nem elvette az ellenfele adogatását, és 2-1-es előnyre tett szert, ami elégnek bizonyult az első szettben.

A második szettben sem történt különösebb változás, Fritz azonban jó ritmust talált az adogatásainál, ez pedig egy kicsit visszaütött Zverevnek, mert hagyta, hogy Fritz lendületbe kerüljön.

Az adogatásnál azonban nem engedett neki sokat, így összességében nem volt nagy probléma. A második szett hasonlóan alakult, mint az első. Fritz továbbra sem tudott elegendő nyomást gyakorolni ellenfele adogatására.

A türelem kulcsfontosságúnak bizonyult Zverev számára, aki egy rossz adogatójátékot használta ki Fritz-től, és 4-3-as vezetésre tett szert a második szettben. Az adogatójátékaival pedig nem volt gond, mert Fritz az egész mérkőzésen egyetlen bréklabdát sem tudott kiharcolni.

Ez hihetetlen szint volt Zverevtől, aki egyszerűen elképesztő volt az egész mérkőzés során. Jól szervált, jól ütötte a labdát, és megérdemelten nyert 6-4, 6-3-ra és jutott tovább Rómában.

Borítókép:  FILIPPO MONTEFORTE

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top