Connect with us

Alcaraz történelmet írt élete első Roland Garros címével

ATP

Alcaraz történelmet írt élete első Roland Garros címével

Carlos Alcaraz ismét történelmet írt.

A spanyol vasárnap életében először megnyerte a Roland Garros-t, és ezzel a legfiatalabb férfi játékos lett, aki mindhárom borításon- salakon, keményen és füvön – Grand Slam-bajnok lett.

A 21 éves játékos mindössze a hetedik, akinek sikerült ez a bravúr: Rafael Nadal, Mats Wilander, Jimmy Connors, Roger Federer, Novak Djokovic és Andre Agassi.

A felsorolt játékosok közül csak ketten nyertek Slamet a harmadik borításon is, mielőtt betöltötték volna a 26. életévüket. Nadal 22 évesen tette ezt, amikor 2009-ben megnyerte az Australian Opent, Wilander pedig 23 évesen diadalmaskodott az 1988-as Australian Openen.

Alcaraz volt a legfiatalabb, aki mindhárom borításon major döntőbe jutott. Három Grand Slam-tornán – a 2022-es US Openen, a 2023-as Wimbledonban és a 2024-es Roland Garroson – már három bajnoki finálét vívott, és mindegyiket megnyerte.

A spanyol lett a második legfiatalabb Roland Garros-bajnok 2000 óta, csak Nadal előzi meg, aki összesen 14 alkalommal emelte már magasba a Coupe des Mousquetaires-t.

Alcaraz egyike annak a hét férfinak, aki az első három major döntőjét mind megnyerte. Federer az első hét próbálkozásán győzedelmeskedett, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Stefan Edberg, Gustavo Kuerten és Stan Wawrinka pedig az első három Slam-döntőjén diadalmaskodott.

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top