Connect with us

Beteljesült Carlos Alcaraz gyerekkori álma a Roland Garros megnyerésével

ATP

Beteljesült Carlos Alcaraz gyerekkori álma a Roland Garros megnyerésével

Carlos Alcaraz vasárnap újabb történelmet írt, és mindössze 21 évesen ő lett a második legfiatalabb bajnok (2000 óta) a Roland Garroson.

Alcaraz öt szettben győzte le Alexander Zverevet a döntőben, és ezzel ő lett a hetedik spanyol férfi, aki diadalmaskodott az eseményen.

Alcaraz elárulta, hogy ezzel a sikerrel gyermekkori álmát valósította meg, hogy győzedelmeskedni tudott a francia fővárosban.

„Grand Slamet nyerni mindig különleges dolog. Megnyerni az elsőt a különböző Grand Slam-tornákon mindig nagyon különleges érzés. De a Roland Garroson, ismerve az összes többi spanyol játékost, akik megnyerték ezt a tornát, és hogy felírhattam a nevem erre a csodálatos listára, az valami hihetetlen” – mondta Alcaraz. „[Ez] olyasmi, amiről azóta álmodtam, mióta elkezdtem teniszezni, öt-hat éves korom óta. Szóval ez egy nagyszerű érzés.”

Alcaraz 2022-ben a US Openen kemény pályán nyerte meg első major tornáját, majd tavaly Wimbledonban füvön diadalmaskodott. A Roland Garroson való sikerével ő lett a legfiatalabb férfi, aki mindhárom borításon Grand Slam-címet szerzett.

Az élő világranglistán a 2. helyen álló spanyolt arról kérdezték, hogyan tudott ilyen gyorsan akklimatizálódni mindhárom borításhoz pályafutása során.

„A salakpályán nőttem fel, de a Tour legtöbb versenyén kemény pályán játszom. Így többet kellett kemény pályán gyakorolnom, az előszezont kemény pályán végeztem. Így kezdtem jobban érezni a mozgást, az ütéseimet kemény pályán játszva, de úgy gondolom, hogy a játékom nagyon jól illeszkedik minden borításhoz” – mondta Alcaraz.

„Az ejtésekkel, a röptéimmel, a stílusomat akartam fejleszteni, hogy mindig agresszív legyek. Gyakorolom a védekezést és minden ilyesmit, de a fő célom az, hogy minél agresszívebb legyek. Szóval szerintem füvön ez elég jól megy, illetve füvön szinte mindig ezt kell csinálnom, de minden borításon elég jó dolog ez.”

A háromszoros Grand Slam-győztes Alcaraz mindössze egy szettet veszített a párizsi elődöntőig vezető úton, mielőtt öt szettben diadalmaskodott volna Jannik Sinner és Zverev felett, hogy megnyerje 14. tornáját karrierje során, és nyolcadikat salakon.

A spanyol elképesztő 11-1-es mérleggel rendelkezik az öt szettes mérkőzéseken, és gyakran a legnagyobb nyomás alatt húzza elő a legjobbját.

Alcaraz úgy érkezett a francia fővárosba, hogy a római ATP Masters 1000-es versenyt kihagyta a jobb alkarsérülése miatt. Annak ellenére, hogy Párizsban a 21 éves játékos karvédővel játszott, a hét mérkőzése alatt végig jól érezte magát.

Alcaraz örül, hogy a csapatával, köztük Juan Carlos Ferrero edzővel végzett munka meghozta gyümölcsét.

„A torna előtt azt mondtam, hogy olyan játékosnak tartom magam, akinek nem kell túl sok meccs ahhoz, hogy 100 százalékos legyen. Nagyon jó hetem volt itt Párizsban, jó játékosokkal edzettem. Nagyon jól éreztem magam a szetteket játszva, mozogva, rendesen megütve a labdákat a torna kezdete előtt” – mondta Alcaraz. „Nyilvánvalóan minden egyes meccsen, amit játszottam, egyre jobb és jobb voltam.”

„Az a sok munka, amit minden nap elvégeztem, mielőtt idejöttem, és amiket itt a helyszínen is megtettem, az nagyon jó munka volt a csapattal közösen, ami segített abban, hogy fizikailag és mentálisan is 100 százalékos legyek, és hogy jó ütéseket üssek, és jó szintet vigyek ki a pályára. Szóval azt hiszem, ezért nyújtottam a legjobb teljesítményemet a torna végén„.”

Borítókép: (rolandgarros.com) Jean-Charles Caslot / FFT

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top