Connect with us

Iga Swiatek döntheti meg Chris Evert csúcsát?

WTA

Iga Swiatek döntheti meg Chris Evert csúcsát?

Iga Swiatek lassan, de biztosan Roland Garros-legendává válik, miután legutóbb már a negyedik trófeáját emelhette magasba a párizsi versenyen.

A lengyel játékos még tinédzserként nyerte meg első Roland Garros-címét néhány évvel ezelőtt a COVID-19 évében, amikor a US Open után jóval később (ősszel) rendezték meg a versenyt. Ez egy olyan meglepetésgyőzelem volt, amire senki sem számított, de ez csak egy előszele volt annak, ami néhány évvel később következett.

Két évvel ezután a világ legjobb játékosa lett, és még számos trófeát nyert, köztük idén is egyet. Az idei francia nyílt teniszbajnokságon elért újabb diadala volt a negyedik a versenyen, amivel már elég magasan áll legtöbb Roland Garros-trófeát szerző játékosok listáján.

Ezzel máris jobban áll, mint Serena Williams, aki összesen hármat nyert, Justine Heninnel pedig holtversenyben áll, és csak a legendás Chris Evert mögött van lemaradva, akinek 7 Roland Garros-címe van. Az, hogy még mindig csak 23 éves, azt jelenti, hogy a jövőben még rengeteg esélye lesz megnyerni a párizsi viadalt, így az a bizonyos legendás hetedik trófea elhódítása sem tűnik elképzelhetetlennek.

A szombati döntő után megkérdezték tőle, hogy van-e kitűzött szám a fejében, és bevallotta, hogy nincs, mert még ez is több, mint amit valaha is remélt.

„Nem, nem. Már így is sokkal többet értem el, mint amire valaha is számítottam, és mint amennyit valaha is kitűztem magam elé. Csak lépésről lépésre csinálok mindent, és élvezem minden egyes meccset és minden egyes címet. Az a célom, hogy jobb játékos legyek. És úgy érzem, jobb játékos is vagyok, mint tavaly. Büszke vagyok erre” – mondta Swiatek.

Ne tévesszük össze a szerénységét az ambíció hiányával. Swiatek minden bizonnyal arra fog törekedni, hogy minél többet nyerjen. Őt egyszerűen így tervezték, még akkor is, ha a való életben elég halk szavú.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: WTA

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top