Connect with us

Jannik Sinner életében először hivatalosan is világelső

Egyéb hír

Jannik Sinner életében először hivatalosan is világelső

Jannik Sinner hivatalosan is világelső lett.

Ő az első olasz férfi vagy nő, aki a számítógépes rangsor 1973-as bevezetése óta a világranglista első helyére került egyéniben.

A 22 éves játékos a világranglista 4. helyén kezdte az évet. De a 2024-es év elején elért figyelemre méltó sorozatával, amelyet az Australian Openen szerzett első nagy tornagyőzelme, a Miamiban szerzett ATP Masters 1000-es bajnoki címe, valamint az Indian Wells-i, a Monte-Carlói és a Roland Garros-i elődöntők emeltek ki, Sinner immár a 29. játékos, aki a férfi profi teniszezők rangsorának a csúcsára került.

Sinner 2018. február 12-én, 16 évesen került fel először a világranglistára, és kevesebb mint két évvel később, 2019. október 28-án betört a világranglista legjobb 100 játékosa közé. Nem sokkal később, mindössze 18 évesen megnyerte a Next Gen ATP Finals-t (a fiatal játékosok világbajnokságát).

Az elmúlt 52 hét alatt, amely alatt Sinner megszerezte azokat a pontokat, amelyek a világranglista első helyére segítették, 15-4-es mérleget ért el Top 10-es ellenfelekkel szemben. Ezen időszak alatt kilenc győzelmet aratott a jelenlegi vagy korábbi világelső ellen: Novak Djokovic (3), Carlos Alcaraz (1) és Daniil Medvedev (5).

A tavaly augusztusi National Bank Open előtt Sinner még soha nem nyert ATP Masters 1000-es címet vagy major trófeát. Azóta hat címet szerzett, köztük Masters 1000-es tornagyőzelmeket Torontóban és Miamiban, valamint élete első Grand Slam-címét a Melbourne Parkban. A többi trófeáját ATP 500-as versenyeken szerezte: Pekingben, Bécsben és Rotterdamban.

Sinner egyik legnagyobb sikere a tavalyi Nitto ATP Finals volt, ahol mindössze másodszor indult. Az olasz veretlenül nyerte meg a csoportját, mielőtt Medvedevet legyőzve bejutott a fináléba. Ez a siker tovább növelte a hírnevét Olaszországban és világszerte is.

Közvetlenül ezt követően Sinner 1976 óta először vezette Olaszországot Davis-kupa-dicsőségre. Ez volt az ország második győzelme az eseményen.

Sinner felemelkedésével véget ért Djokovic egyeduralkodása. A szerb eddig összesen 428 hetet töltött az első helyen. Sinner csatlakozik ahhoz a hat aktív játékoshoz, akik már feljutottak a világranglista első helyére: Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Medvedev és Alcaraz.

Borítókép: Corinne Dubreuil/ATP Tour

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top