Connect with us

Sinner és Alcaraz a teniszvilág tetején

ATP világranglista

Sinner és Alcaraz a teniszvilág tetején

A Roland Garroson a szezon második Grand Slam-tornája egy magas színvonalú drámát hozott, aminek a végén Carlos Alcaraz megszerezte harmadik major-címét. Az ATPTour.com a világranglista június 10-i  állását tekintette át.

1. helyezett Jannik Sinner, +1 (karriercsúcs)

Sinner lett a 29. játékos, aki a világranglista történetében (1973 óta) az első helyre fellépett. A 22 éves játékos az első olasz, aki világelső lett. Sinner a Roland Garroson az elődöntőig menetelt, de a világranglista első helyét az biztosította számára, hogy Novak Djokovic sérülés miatt visszalépett a párizsi negyeddöntős összecsapása előtt. A szerbnek a Roland Garros döntőjéig kellett volna eljutnia ahhoz, hogy esélye legyen a világranglista élén maradnia.

2. Carlos Alcaraz, +1

A 21 éves játékos a 2. helyre lépett előre, miután a Roland Garroson megszerezte harmadik Grand Slam-címét. Alcaraz a történelem legfiatalabb játékosa lett, aki mindhárom borításon Slamet nyert, míg összességében a hetedik spanyol, aki diadalmaskodott a francia fővárosban. Alcaraz a döntőben Alexander Zverevet győzte le öt szettben.

9. helyezett Alex de Minaur, +2 (karriercsúcs)

Az ausztrál visszatért a legjobb 10-be, miután Párizsban bejutott élete második major negyeddöntőjébe. De Minaur, aki 2020-ban a US Openen is bejutott a legjobb nyolc közé, Párizsban legyőzte Daniil Medvedevet, és ezzel megszerezte második Top 5-ös győzelmét a szezonban.

Borítókép: Dan Istitene/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP világranglista

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top