Connect with us

Toni Nadal szerint Zverev ezért nem tud Grand Slamet nyerni

Egyéb hír

Toni Nadal szerint Zverev ezért nem tud Grand Slamet nyerni

Toni Nadal az Alexander Zverev és Carlos Alcaraz közötti Roland Garros-döntőről beszélt, és arra a következtetésre jutott, hogy a német képtelen Grand Slam-döntőt nyerni, mert szenved, ha nyomás alatt van.

Zverev pályafutása során két Grand Slam-döntőt vívott eddig, és mindkettőt elveszítette. Mindkettőt megnyerhette volna, mert az első alkalommal 2-0-ás szettelőnye volt, majd onnan kapott ki, a második alkalommal pedig 2-1-es előnye volt, mielőtt szintén öt szettben szenvedett volna vereséget.

A második vereség nemrég történt Párizsban, a németet a döntőben Carlos Alcaraz verte meg. Toni Nadal az El Pais hasábjain elemezte azt a döntőt. A spanyol mindkét játékost nagyon jól ismeri, hiszen régóta figyeli őket, és kifejtette, hogy Zverev miért küszködik a „nagy pillanatokban”.

A tapasztalt spanyol edző és Rafael Nadal nagybátyja szerint ez leginkább a nyomáson múlik, mert szerinte amikor a legnagyobb a nyomás, Zverev nem úgy teljesít, ahogy kellene.

Egy konkrét szituációra rámutatva Nadal úgy véli, hogy a német pályafutásának számos pillanatára ráhúzható, hogy feleslegesen kapja fel a vizet és kezd el a csapata felé reklamálni. Másrészt „Toni bácsi” dicsérte Alcaraz azon képességét, hogy higgadt tudott maradni, amikor szükség volt rá.

„Ha Zverevnek eddig nem sikerült Grand Slam-tornát nyernie, az minden bizonnyal azért van, mert soha nem tudta kontrollálni az olyan típusú helyzeteket, mint ami negyedik szett elején Alcaraz ellen volt.”

„Carlos úgy állt vele szemben a negyedik szettben egy keményen kiharcolt visszatérés után, hogy közben nem veszítette el a nyugalmát, a meggyőződését és a győzelembe vetett bizalmát. Valami, amire csak a nagy bajnokok képesek. Őszinte elismerésemet fejezem ki Alcaraznak.”

Borítókép: ATP Tour images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top