Connect with us

Vajon Tsitsipas életében először túl jár Alcaraz eszén?

ATP

Vajon Tsitsipas életében először túl jár Alcaraz eszén?

Hétfőn késő délután Carlos Alcaraz megjelent a Jean-Bouin komplexumban, hogy elkezdje a felkészülését a soron következő összecsapására, ahol Stefanos Tsitsipasszal fog megküzdeni a Roland Garros negyeddöntőjében.

A görög legnagyobb kihívása azonban az lesz, hogy végre megszerezze első győzelmét Alcaraz ellen, aki azóta okoz neki gondot, hogy először találkoztak a 2021-es US Openen, amikor a spanyol mindössze 17 éves volt, és a világranglista 55. helyen állt.

Azóta Alcaraz még további négy alkalommal győzte le Tsitsipast, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire jól érzi magát a görög ellen.

Alcaraz a kanadai Felix Auger-Aliassime legyőzése után azt nyilatkozta, hogy Tsitsipas biztosan visszanézte a korábbi találkozóikat, hogy ezúttal valami mást agyaljon ki, és megpróbálja meglepni a 21 éves játékost a Philippe-Chatrier pályáján.

„Nyilvánvalóan láttam néhány dolgot, figyeltem bizonyos dolgokra” – figyelmeztetett Tsitsipas. „Ez segített abban, hogy rögtön megértsem, mit csinál jobban, mint én, és hogyan kerül előnybe, hogyan szerez pontokat, amikor velem szemben áll. Ezek fontos dolgok ahhoz, hogy tisztán lássam a taktikát, és hogy mi a valódi terve.

„Tudom, hogy szereti használni az ejtéseit, és ez olyasmi, amire szerintem minden ellenfele számítani fog, ha megfelelően elvégezte a házi feladatát. Ez olyasvalami, amit nagyon jól használ a pályán.”

A két kiváló játékos közötti rivalizálás hatodik fejezete már itt van a nyakunkon.

Borítókép: Matthew Stockman/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top