Connect with us

Zverev elismerően beszélt Alcarazról az újabb elbukott döntője után

ATP

Zverev elismerően beszélt Alcarazról az újabb elbukott döntője után

Miután Alexander Zverev vasárnap egy kemény, öt játszmás mérkőzésen kikapott a Roland Garros döntőjében Carlos Alcaraz ellen, azután nem győzte dicsérni ellenfelét.

„Nézd, fantasztikusan játszott. A negyedik és az ötödik szettben jobban játszott, mint én. Ez így van” – mondta Zverev. „Úgy éreztem, hogy ebben a Grand Slam-döntőben mindent megtettem, amit tudtam. A US Openen valahogy nem adtam ki magamból mindent. Ez egy kicsit más.”

A német a 2020-as US Openen jutott be első major-döntőjébe. Az akkor 23 éves Zverev két szettel vezetett Dominic Thiemmel szemben, és az ötödik szettben adogatott is a győzelemért, mielőtt végül döntő szett rövidítésben elbukott.

Ez az alkalom más volt. Itt Alcaraznak volt lehetősége arra, hogy 2-1-es szettelőnyért adogasson, mielőtt Zverev visszaküzdötte volna magát, és végül „elcsente” a harmadik játszmát a spanyoltól.

Végül a spanyol azonban a negyedik szettben magához ragadta a lendületet, és azt már nem is adta ki a kezéből többé. Alcaraz most már 11-1-re áll öt szettes mérkőzéseken.

„Mindketten erősek vagyunk fizikailag, de ő egy igazi fenevad. Egy állat, az biztos. Más intenzitással teniszezik, mint mások. Annyi mindenre képes” – mondta Zverev. „Azt hiszem, sokat változtatott a taktikáján az ötödik szettben, elkezdett sokkal magasabbra, sokkal mélyebbre játszani, hogy ne tudjak annyi erőt kifejteni. Különösen az árnyékokkal a pályán, megint lassabb volt. De ő egy fantasztikus játékos, és fizikailag is elképesztő.”

„Szóval magamra kell koncentrálnom, és meg kell néznem a csapatot, ami nekem van, és meg kell figyelnem, mit tudok tenni, hogy ugyanarra a szintre kerüljek.”

Alcaraz az első három szettben négy alkalommal vette el Zverev adogatását, a német pedig jól irányította a játékot a nagy első szervája mögött. A 21 éves spanyol azonban a döntő két szettben ötször vette el ellenfele adogatását, és végül 4 óra 19 perc után diadalmaskodott.

„Elvesztettem a koncentrációt, és az adogatásomnál már nem volt erő a lábamban, ami furcsa, mert általában nem fáradok el. Nem görcsölök, nem fáradok el általában” – mondta Zverev. „De ismétlem, Carlos ellen más az intenzitás, szóval talán egy kicsit ez volt a helyzet. Igen, talán meg kell néznem a felkészülésemet. Talán meg kell néznem, hogyan csinálom a dolgokat fizikai alapon is.

„Persze, nézd, úgy éreztem, hogy tenisz szempontjából tisztességesen játszottam, ő pedig három szettig tisztességesen játszott. Aztán nagyon visszaestem.”

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top