Connect with us

Linkek

1. http://www.atpworldtour.com – a nemzetközi férfi profi tenisszel foglalkozik: naprakész információk, hírek, eredmények, on-line mérkőzés-eredmények, hivatalos ranglisták (egyénre szabott keresés lehetőségével), valamint a férfi profi tenisz játékosainak legfontosabb adatai, fényképekkel.

2. http://www.wtatennis.com – a nemzetközi női tenisszel foglalkozó honlap: naprakész információk, az egyes tornák hírei, aktualitások, ranglisták (egyénre szabott keresési lehetőséggel). Érdekessége: az eddig lejátszott tornák döntőinek eredményei. Megtalálhatók ABC sorrendben a teniszezőnők fontosabb biográfiai adatai (nemcsak a jelenlegiek, hanem a volt teniszezőké is, mint pl. Steffi Graf) természetesen fényképekkel.

3. http://www.itftennis.com – a Nemzetközi Tenisz Szövetség hivatalos honlapja. Megtalálhatók rajta a többi között a női, férfi tenisztornák hírei, eredményei, illetve a Davis Kupára és a Fed Kupára vonatkozó hivatalos információk, eredmények is.

4. http://www.daviscup.com – a Davis Kupa hivatalos honlapja. A Davis Kupával kapcsolatos hírek, információk találhatók meg rajta, valamint az összes zónabeli eredményeket is közli. Külön figyelmet szentel a Világcsoportnak, ellenben nem foglalkozik ennyire kiterjedten az egyes zónabeli küzdelmekkel.

5. http://www.fedcup.com – A Federation Kupa hivatalos honlapja. A Fed Kupával kapcsolatos honlap: hírek, aktualitások, eredmények.

6. http://www.australianopen.org – az év első Grand Slam tornájának az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak hivatalos honlapja: hírek, információk, eredmények, fordulók, kiemelési listák, játékosok, a tornával kapcsolatos információk találhatók rajta.

7. http://www.rolandgarros.com – az év második Grand Slam tornájának hivatalos honlapja. A színek is a borításra utalnak, így a salak különböző változataiban pompáznak. Minden információ helyet kap rajta, amely a francia nyílt teniszbajnoksággal foglalkozik: hírek, eredmények, fordulók, fotók, játékosok.

8. http://www.wimbledon.com – az év harmadik Grand Slam tornájának hivatalos honlapja. Királyi honlap a javából. Minden információt megtudhat az olvasó e rangos eseményről, a jegyek árát, sőt térképet is közöl a könnyebb helyszínre jutás érdekében. A híreken túl a Centerpálya közvetlen közelében kialakított múzeumról és kávézóról is (azok nyitvatartási időpontjainak feltüntetésével, pontos helyszín leírás kíséretében) olvashatunk.

9. http://www.usopen.org – Az év negyedik, egyben utolsó Grand Slam tornájának, az amerikai nyílt teniszbajnokság hivatalos honlapja. Minden megtalálható rajta ami a tornával kapcsolatos: hírek, táblák, eredmények, fotók, stb.

10. http://www.tennis.com– teniszhírek, események, junior tenisz

11. http://www.cbs.sportsline.com/tennis/index.html – érdekessége: saját készítésű (belső, nem hivatalos!) ranglistákat közöl, továbbá a híreken és a játékosok adatain túl fotógaléria áll az olvasók rendelkezésére, megtalálható a tenisz terminológiája, és virtuális teniszóra is vehető virtuális edző segítségével

12. http://www.espn.go.com/tennis/index.html – naprakész információk a nemzetközi tenisz eseményeiről, aktualitások, érdekességek. Pozitívuma: hétvégén is frissítik

13. http://www.altosport.com/tennis.html – egyes teniszezőket sorol fel, csak válogatásban: teniszképek, fotók, image-ok, háttéroldalak találhatók rajta, valamint kapcsolódó linkek

14. http://www.tennis-elbow.net – az oldal, mint ahogyan a címe is mutatja a teniszezők rémével, a teniszkönyökkel foglalkozik. Célja, hogy információforrásként szolgáljon a teniszkönyökkel kapcsolatban.

15. http://www.gotennis.com – amely nemcsak a nemzetközi tenisz eseményeivel foglalkozik, hanem lehetőséget ad arra is, hogy a regisztrált olvasók teniszpartnereket keressenek világszerte. A hírek, legfrissebb képek, mind hozzáférhetőek, csak regisztráltatnia kell magát az olvasónak ellenben csak a nyitóoldalt tekintheti meg.

16. http://www.sportingnews.com/tennis/news.html – napi bontásban olvashatók a teniszhírek

17. http://www.sports.yahoo.com/ten – az egyes mérkőzések eredményei, legérdekesebb hírek, a ranglistákon túl a „jövedelemlista” is fel van tüntetve (nők, férfiak egyaránt), valamint eddig milyen tornák voltak, milyen pályaborításon és ki volt a címvédő. A legjobb játékosok adatai, fotó nélkül.

18. http://www.tsn.ca/tennis – kanadai teniszoldal. Foglalkozik a kiemelt tornákkal, az ATP, WTA versenyekkel, külön a Mesterszéria kanadai állomásával. Megtalálható rajta a 2002-es „menetrend”, az eddig lejátszott tornák eredményei, a ranglisták, a legtöbb keresettel rendelkezők listája, valamint érdekessége: a győztes-vesztes rekordok feltüntetése.

19. http://www.etatennis.com/sites/home.htm – kizárólag az Európában zajló nemzetközi tornákkal foglalkozik, de annak minden formájával: a juniorokkal is és a veteránokkal is. Konferenciák anyagai, az európai tenisz szövetségek (48 taggal) adatai térkép segítségével – felsorolva az egyes államokat.

20. http://www.tennisbooks.com – a tenisszel foglalkozó nyomtatásban megjelent könyvek, kiadványok 400 címet számláló, összegyűjtött bibliográfiája (Larry Larson munkája).

21. http://www.juniortennis.com – kizárólag a junior korosztállyal kapcsolatos hírek, eredmények olvashatók. Ezen túl a junior ranglista is fel van tüntetve, a játékosokról is olvashatunk, továbbá tenisz kempingek, tenisz kollégiumok is helyet kaptak az oldalon.

22. http://www.advantage-tennis.com – az ATP, WTA, Grand Slam tornákon készített fotók találhatók az oldalon, s nemcsak a kurrens, legjobb teniszezőkről, hanem a „régi nagyok”-ról készített képek is megtekinthetők

23. http://www.tennisserver.com – hírek, naprakész információk a teniszélettel kapcsoltban

24. http://www.tennisweek.com – naprakész információk a nemzetközi teniszről + érdekességek, de nem pletykák! Hosszú híreken keresztül foglalkozik egy-egy témával és pontos adatokat közöl, általában hírügynökségektől átvett híreken keresztül is. Negatívuma: hétvégén nem frissítik, amikor az egyes tornák döntői zajlanak és az olvasó a legjobban kíváncsi lenne az eredményekre.

25. Weeg Szótár – Ingyenesen használható web 2.0-s szótár, ahol a felhasználók szógyujteményeket oszthatnak meg egymással. Külön szótanító játékok segítik

Oldalak: 1 2

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top